"Părţile pot utiliza la încheierea contractului de muncă, a actului adiţional la contract şi a altor documente emise în executarea contractului individual de muncă, după caz, semnătura electronică. (...) Angajatorul poate suporta cheltuielile pentru achiziţionarea serviciilor de emitere a semnăturii electronice utilizată de către angajaţi pentru semnarea înscrisurilor/documentelor din domeniul relaţiilor de muncă/securităţii şi sănătăţii în muncă. Cheltuielile pentru achiziţionarea serviciilor de emitere a semnăturii electronice sunt deductibile fiscal", prevede proiectul iniţiat de deputaţii liberali Violeta Alexandru, Ioan Cupşa, Alexandru Kocsis, Sabin Sărmaş, Antonel Tănase.
Documentele în relaţiile de muncă încheiate prin utilizarea semnăturii electronice se trimit în format electronic la Registrul General de evidenţă a salariaţilor, putând fi accesate de către organele de control şi se arhivează de către angajator.
Organele de control competente au obligaţia de a accepta, pentru verificare şi control, documentele încheiate în format electronic, cu semnătură electronică.
Citește și Ajutor de deces. SCHIMBĂRI. Ce se întâmplă cu BANII
Proiectul mai prevede, între altele, că în raporturile angajatorului cu instituţiile publice, la întocmirea documentelor din domeniul relaţiilor de muncă/securităţii şi sănătăţii în muncă, angajatorul poate utiliza semnătura electronică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.