Săptămâna viitoare, UE ar putea aproba oficial înfiinţarea noii companii, chiar dacă în ultimele săptămâni discuţiile dintre autorităţile de la Roma şi Comisia Europeană privind planificata repornire a operatorului aerian au fost deosebit de dificile, susţine Il Messaggero, citat de Agerpres.
Oficialii de la Bruxelles cer o separare clară între activele şi personalul companiei falimentare, iar noua companie ar urma să fie cunoscută sub numele Italia Trasporto Aereo SpA, sau ITA.
Iniţial, compania ar urma să aibă între 4.500 şi 5.000 de angajaţi şi aproximativ 55 - 60 de aeronave, conform publicaţiei italiene. UE cere ca operatorul aerian să nu deţină o participaţie majoritară în activităţile de mentenanţă şi serviciile de handling ale ITA.
Operatorul este în discuţii cu Deutsche Lufthansa AG şi Delta Air Lines Inc pentru încheierea unor parteneriate comerciale, a precizat Messaggero.
Citește și: India lovită de o altă boală cumplită. Afectați, pacienții vindecați de COVID-19
Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiţiei trenurilor de mare viteză şi a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piaţă şi profiturile sale.
În 2019, compania a deservit sute de destinaţii din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma şi de la alte aeroporturi din Italia.
De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor sale, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaţionale.
În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.