Michael O'Leary, directorul general al Ryanair, a declarat că pasagerii avioanelor ar trebui să aibă dreptul la doar două băuturi în aeroporturi, conform BBC.
Acesta a declarat că introducerea limitelor de alcool în aeroporturi ar ajuta la combaterea creșterii problemelor provocate de pasageri în timpul zborurilor.
Săptămânal au loc scandaluri violente în avioane din cauza alcoolului, a spus el, mai ales atunci când acesta este amestecat cu alte substanțe.
„Nu vrem să le reproșăm oamenilor că au băut ceva”, a declarat el pentru Daily Telegraph.
„Nu le permitem oamenilor să conducă sub influența alcoolului, și totuși continuăm să îi urcăm în avioane la peste 10.000 de metri”.
Membrii echipajului și alți pasageri au devenit ținte ale acestor agresivități din timpul zborurilor, potrivit dlui O'Leary.
Conform spuselor sale, problema consumului de alcool în aeroporturi prelungește timpul de întârziere al curselor diferiților operatori de zbor.
„În combinație cu drogurile, pasagerii sub influența alcoolului dezvoltă un comportament agresiv care devine foarte dificil de gestionat.”
Directorul general al Ryanair a declarat că este dificil pentru companiile aeriene să identifice persoanele aflate în stare de ebrietate la poartă de îmbarcare, mai ales atunci când se îmbarcă în grup, de aceea această limitare a consumului de alcool în aeroporturi este justificată, în opinia sa.
„Atâta timp cât pot sta în picioare și se amestecă, vor trece de porți. Apoi, când avionul decolează, vedem comportamentul neadecvat”, a spus el.
Personalul Ryanair caută alcool în bagaje înainte ca pasagerii să se îmbarce în zborurile spre Ibiza, una dintre cele mai cunoscute „destinații de petrecere”. Alte destinații de acest fel includ unele dintre insulele grecești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.