Dar vineri, onestitatea lui Altman a fost afectată după ce consiliul de administrație al OpenAI l-a retras, spre surprinderea generală, din funcția de CEO și de director.
Administratorii companiei, evaluată la aproape 80 de miliarde de dolari, au invocat o lipsă constantă de "franchețe în comunicare". Atât. Nici un alt detaliu a ceea ce a condus în cele din urmă la expulzarea lui Altman.
Compania și-a liniștit angajații spunându-le că totul va merge bine fără el, dar superstarul din Silicon Valley, care a condus cel mai cunoscut incubator de start-up, YCombinator, sau YC, lasă compania fără cel mai bun colector de fonduri. Pentru că software-ul costă bani adevărați. Pe de altă parte, mulți ingineri talentați au venit la OpenAI pentru Altman.
În vârstă de 38 de ani, Altman a fost văzut, miercuri, apărând pentru scurt timp la o conferință despre AI, în San Francisco. A doua zi a participat la o masă rotundă cu un înalt responsabil Meta la summitul APEC, în plină desfășurare tot la San Francisco, în timp ce consiliul de administrație deliba viitorul său.
Într-un mesaj postat pe site-ul X, Altman a scris, vineri, despre OpenAI: "Mi-a plăcut să lucrez cu oameni atât de talentați. Vom vorbi despre viitor mai târziu”.
Altman este recunoscut pentru că l-a convins pe CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, să plătească 10 miliarde de dolari companiei, pentru că a condus tranzacţiile din oferta publică de achiziţie a companiei în acest an, ceea ce a permis triplarea, practic, a valorii companiei, care a crescut de la 29 de miliarde dolari la peste 80 de miliarde.
Alman a atras, de asemenea, talente de inginerie AI în ceea ce ar putea fi cea mai competitivă piață din ultimii ani din lumea tehnologiei. El a reușit să recruteze angajați de la Google, Microsoft și alți giganți ai tehnologiei cu salarii mai sigure, promitându-le să-i aducă în viața unei tehnologii care va schimba lumea.
Această tehnologie a alimentat de atunci temerile de scenarii apocaliptice în care software-ul ar prelua controlul asupra lumii, ar fura proprietatea intelectuală și ar face din învățământul secundar un focar de înșelăciune sau ar fi pur și simplu inutil.
"La un moment dat, când modelul va putea să producă echivalentul producției unei întregi întreprinderi, apoi a unei țări întregi și, în cele din urmă, a întregii lumi, astfel de reguli vor fi utile", a spus el.
Citește și Fondatorul ChatGPT: ”Nu se ştie încă de ce este capabilă IA generativă”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.