De asemenea, le-a spus jurnaliştilor MacGregor, potenţiala vânzare a atras un interes puternic din partea investitorilor industriali precum şi din partea fondurilor de private equity.
Engie încă nu a decis dacă va păstra o participaţie în Equans în timp ce acordarea de acţiuni privilegiate ("golden shares") statului francez în Equans nu este în prezent luată în considerare, a adăugat şefa Engie. Statul francez deţine o participaţie de 23,6% la Engie, fostul GDF Suez.
Oficial BCE: Yuanul digital reprezintă un risc cheie pentru euro
Compania încearcă să-şi simplifice structura vânzând unele activităţi, pentru a se concentra pe altele, cum ar fi energia regenerabilă.
Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat marţi că Engie va demara o licitaţie pentru unele active din domeniul serviciilor, primele oferte fiind aşteptate în septembrie pentru nou creata divizie, care ar putea fi evaluată între cinci şi şase miliarde de euro.
Printre firmele interesate sunt rivala franceză SPIE, conglomeratul Bouygues şi fondurile de private equity PAI Partners, Bain Capital, CVC, EQT şi Apollo, susţin sursele.
Potenţialii licitatori nu au dorit să comenteze.
Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.