Publicitate
SUA au promis un ajutor militar de 38 de miliarde de dolari și au livrat deja 13 miliarde de dolari în ajutor direct Ucrainei.
Întrebată într-un interviu acordat în cadrul emisiunii "60 Minutes" de la CBS cât timp poate continua acest nivel de sprijin, Yellen a răspuns: "Atât timp cât este nevoie", potrivit unei transcrieri furnizate de postul de televiziune.
Comentariile șefei Trezoreriei fac ecou la cele ale președintelui Joe Biden, care duminică a afirmat sprijinul SUA pentru Ucraina în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele Volodimir Zelenski. Biden a declarat că SUA se angajează să continue să ofere Ucrainei asistență de securitate, economică și umanitară, precum și să tragă Rusia la răspundere pentru război, potrivit unei redactări de la Casa Albă.
Yellen a dat, de asemenea, un aviz favorabil calificat unui nou efort al SUA și al aliaților săi - lansat la 5 decembrie - de a limita veniturile Rusiei din exporturile de petrol. Grupul celor șapte țări și Uniunea Europeană au stabilit un plafon pentru ceea ce Rusia poate percepe pentru exporturile de petrol și poate avea în continuare acces la servicii de transport maritim cruciale furnizate de companiile din UE și Marea Britanie.
"Plafonarea prețurilor a intrat în vigoare abia la începutul acestei săptămâni, dar aș spune că, până acum, totul este bine", a declarat Yellen.
CBS a vorbit, de asemenea, cu adjunctul lui Yellen, Wally Adeyemo, care a citat daunele pe care sancțiunile le-au provocat economiei Rusiei.
El a lăsat să se înțeleagă cât de multe informații are administrația Biden cu privire la activitățile guvernului rus.
"Suntem în măsură să vizualizăm informații despre încercările Rusiei de a se sustrage sancțiunilor noastre", a spus Adeyemo. "Vedem, de asemenea, informații despre ce are nevoie Rusia pentru a-și continua războiul din Ucraina".
Liderii G-7, reuniune virtuală după apelul telefonic dintre Biden și Zelenski
Liderii Grupului celor Șapte vor avea luni o reuniune virtuală găzduită de cancelarul german Olaf Scholz, potrivit unui itinerar public al premierului canadian Justin Trudeau.
Liderii vor discuta probabil subiecte, inclusiv sprijinul acordat Ucrainei împotriva asaltului militar al Rusiei. Nu a fost imediat clar dacă toți liderii G7 vor participa.
Guvernul lui Trudeau a impus vineri o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, vizând 33 de actuali și foști înalți oficiali. Liderul canadian a vorbit ultima dată cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe 16 noiembrie.
Alte națiuni din G-7 și-au reafirmat, de asemenea, sprijinul pentru Ucraina în ultimele zile. Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit duminică cu Zelenski "pentru a sublinia sprijinul continuu al SUA pentru apărarea Ucrainei", inclusiv anunțul SUA de săptămâna trecută privind alocarea a 275 de milioane de dolari pentru muniții și echipamente suplimentare, în parte pentru sistemele de contracarare a atacurilor cu drone ale Rusiei, a precizat Casa Albă într-un comunicat.
Biden a reafirmat angajamentul SUA de a continua să ofere Ucrainei asistență de securitate, economică și umanitară, de a trage Rusia la răspundere pentru crimele sale de război și atrocitățile comise și de a impune costuri Rusiei pentru agresiunea sa, potrivit Casei Albe.
Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a semnalat, în comentariile difuzate duminică, că administrația este pregătită să continue să caute ajutoare de miliarde de dolari pentru Ucraina.
SUA au promis un ajutor militar de 38 de miliarde de dolari și au livrat 13 miliarde de dolari sub formă de ajutor direct Ucrainei. Întrebată, într-un interviu acordat emisiunii "60 Minutes" de la CBS, cât timp poate continua acest nivel de sprijin, Yellen a răspuns: "Atât timp cât va fi nevoie".
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele rus Vladimir Putin, ale căror țări nu sunt membre ale G-7, au discutat duminică despre o posibilă extindere a unui acord pentru a proteja transporturile globale de alimente de războiul din Ucraina.
Erdogan a ajutat la medierea acordului inițial pentru a proteja fluxurile de exporturi de cereale și ulei vegetal ucrainene prin Marea Neagră pentru a ajuta la evitarea unei crize alimentare globale.
Yellen a dat, de asemenea, un aviz favorabil calificat ofertei SUA și a aliaților săi, începută la 5 decembrie, de a limita veniturile din petrol ale Rusiei. G-7 și Uniunea Europeană au stabilit un plafon pentru ceea ce Rusia poate percepe pentru exporturile de petrol și pentru a păstra accesul la serviciile de transport maritim furnizate de companiile din UE și Marea Britanie.
"Plafonarea prețului a intrat în vigoare abia la începutul acestei săptămâni, dar aș spune că, până acum, totul este bine", a declarat Yellen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.