”A fost un copil bolnav”, spune egiptologul Emily Teeter. Bazându-se pe analiza ADN și tomografii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că Tutankhamon a suferit de o afecțiune ereditară a oaselor și de malarie, ceea ce, în combinație cu o gravă fractură de picior, ar fi provocat moartea tânărului la numai 19 ani, cu aproape 3000 de ani în urmă.
În pofida statutului și a averilor pe care le posedau, regele și familia lui au fost la fel de expuși bolilor ca orice nemuritori. Astfel, pe cadavrele membrilor familiei regale au fost găsite numeroase semne ale malariei. Mai mult, tradiția căsătoriilor între rude de sânge a înrăutățit starea de sănătate a faraonilor.
Citește și Piramidele din Egipt ar putea fi eclipsate
Studiile au demonstrat că tatăl lui Tutankhamon a fost faraonul Akhenaton, iar mama - sora bună a surorii acestuia, adică mătușa lui Tuta. În Egiptul antic, asemenea alianțe nu erau considerate un păcat. Faraonii erau priviți ca niște zei, motiv pentru care era interzis ”să amesteci sânge străin”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.