„Refuzul de a numi miniștrii interimari e un abuz constituțional și de putere pe care domnul președinte Iohannis își permite să îl facă la adăpostul imunității funcției. CCR a stabilit că președintele nu are niciun drept să refuze aleatoriu miniștrii interimari. Aceștia trebuie numiți până când Guvernul face remanierea. Nu ne temem de nimeni și luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern de luni.
Viorica Dăncilă, decizie importantă în criza momentului
Șeful Executivului a adăugat că „pentru deblocarea acestei situațiii vom adopta o Hotărâre a Guvernului prin care vom transfera de la Ministerul pentru relația cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanțelor de urgență, în sensul situațiilor excepționale, așa cum prevede legea. Acest aviz poate fi dat de către SGG. De asltfel, acest atribut a aparținut unui compartiment aflat în subordinea Secretariatului Guvernului”.
Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul. Şeful statului a susţinut că nu va accepta remanierile propuse de Viorica Dăncilă, fiind o guvernare „haotică, incompetentă şi coruptă”.
Viorica Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern şi Administraţia Prezidenţială. Curtea Constuțională a stabilit ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.