Astfel, ouăle trebuie să fie scoase de la frigider cu două-trei ore înainte de a fi puse la fiert.
Mulți fac marea greșeala de a pune ouăle în apa deja fierbinte. Asta va duce, cu siguranță, la spargerea lor. Ouăle se așează în oala în care urmează să fie fierte, apoi se acoperă cu apă rece. Abia după ce ouăle au fost acoperite cu apă se va pune oala pe foc și vor fi lăsate să fiarbă.
Cei care vor ouă tari, trebuie să le fiarbă timp de 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Dacă se fierb mai mult de 10 minute, acestea vor începe să se crape.
Citește și Masa de PAȘTE: Unde se găsesc cei mai IEFTINI COZONACI
Cei care vor ouă fierte moi timpul de fierbere este de 3 minute, iar pentru cele fierte mediu, 6 minute de fierbere sunt suficiente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.