Publicitate
Potrivit reprezentanților Hidroelectrica, debitul Dunării este de 2.650 mc/secundă la Porțile de Fier, adică aproape de limita minimă la care pot funcționa cele trei hidrocentrale care produc energie electrică.
Cristinel Popescu, lider de sindicat Hiroelectrica Porțile de Fier, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că hidrocentralele merg acum la limita minimă de avarie, iar dacă seceta va persista, turbinele se vor opri curând.
Hidrocentrala de la Tarnița, obligatorie pentru sistemul energetic din România
„În acest moment, din cauza lipsei precipitațiilor în bazinul hidrografic al Dunării, debitele sunt în continuare în scădere, undeva la 2.650 mc/s, fapt ce a dus ca producția de energie electrică să fie undeva la nivelul a 310 megawați/h pe cele două hidrocentrale la Porțile la Fier. Mai exact, 180 megawați/h la centrala de la porțile de Fier 1 și 130-135 megawați/h la centrala de la Porțile de Fier II. Asta înseamnă aproape o treime din cât se produce în perioada normală”, a spus Popescu.
Potrivit acestuia, este foarte aproape de a fi atins debitul sub care Dunărea nu mai poate fi exploatată.
„Putem spune că este o producție la limită a centralelor de la Porțile de Fier. De altfel, debitele sunt foarte scăzute, ne apropiem de debitul de servitute, adică de debitul sub care Dunărea nu mai poate fi exploatată. Sperăm să înceapă precipitațiile în bazinul Dunării pentru că altfel, producția va rămâne foarte scăzută. Dacă va continua seceta și dacă debitele vor continua să scadă, desigur producția va fi dusă aproape de zero”, a mai spus Cristinel Popescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.