Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea preţurilor maximale la medicamentele de uz uman în România, cuprinse în Catalogul public naţional al preţurilor.
Potrivit referatului de aprobare, în catalog au fost introduse 377 de medicamente noi, avizate în cursul anului trecut.
VEZI AICI LISTA COMPLETĂ
"Pentru medicamentele aprobate în lunile mai - iunie 2018, preţul pentru Catalogul public s-a calculat de către Ministerul Sănătăţii luându-se în considerare media aritmetică a celor mai mici trei preţuri ale aceluiaşi medicament din lista ţărilor de comparaţie, actualizate la cursul BNR trimestrul I 2018", se arată în referat.
Citește și:
Companiile farmaceutice investesc miliarde pentru a-i convinge pe medici
“Lipsa sau dispariția unor medicamente reprezintă o problemă în România,”, spunea în septembrie 2018, Sorina Pintea, ”este nevoie de reglementări noi în domeniu pe care Ministerul Sănătății poate și trebuie să le facă. Prin reorganizarea ANMDM am găsit soluții pentru asigurarea resurselor umane și materiale în vederea reglementării pieții medicamentului.”
Ministrul Sănătății mai declara că: ”Pacientul român are dreptul la fel ca toţi pacienţii din lume să beneficieze de cele mai bune tratamente și de a fi informat. În Sănătate timpul nu înseamnă de cele mai multe ori bani, ci viața pacientului, iar noi suntem o echipă care luptă pentru viața pacientului.”
Sorina Pintea mai spunea că în 2018 au fost introduse 37 de medicamente inovative care au ajutat la salvarea mai multor vieți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.