În trimestrul trei din 2018 s-a înregistrat un avans de 2,6% în UE și de 2,5% în zona euro.
În trimestrul patru din 2018, cel mai semnificativ avans anual a fost raportat în România (13,1%), Letonia (11,8%), Portugalia (10,3%) și Lituania (10,2%), singură scădere fiind în Malta (minus 0,5%).
Este al 11-lea trimestru consecutiv în care România înregistreaza cea mai mare creștere anuală a costurilor cu mâna de lucru din UE, chiar dacă este vorba de un ritm de creștere mai mic decât avansul anual de 13,9% înregistrat în trimestrul al treilea.
În trimestrul patru din 2018, avansul costurilor cu forță de muncă în România se datorează în principal creșterii cu 21,4% a costului orar al forței de muncă în domeniul non-business. Pe sectoare ale economiei, în România, costul orar cu forță de muncă a crescut cu 16,7% în construcții, cu 10,4% în servicii și cu 8,9% în industrie.
Citește și:Deficit de forță de muncă. Avem nevoie de 500.000 de oameni
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.