De asemenea, gospodinele venite din toate colţurile ţării vor mai face faţă unei provocări: un cozonac uriaş de 50 de kilograme. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă un alt record - cel mai mare borş de lobodă care va fi preparat într-un ceaun uriaş, de o tonă, asezonat cu leuştean, usturoi verde, leurdă şi acrit cu borş.
"Frumoasele moldovence, iscusitele muntence şi dobrogence şi maramureşence mândre vor face cu multă migală şi dragoste, chiar sub ochii oaspeţilor, bucate de-ţi lasă gura apă: plăcinte cu lobodă, spanac şi varză, sărmăluţe în foi de varză, tigăi picante şi aromate cu roşii, dovlecei, vinete şi ardei iuţi, fasole bătută şi iahnie de fasole, mâncăruri din orez cu legume, varză călită, tocăniţe de fructe de mare, zacuscă de vinete sau ghebe - sunt doar câteva preparate de post pe care le puteţi savura", spun organizatorii.
Citește și Cozonacul de Maramureș versus cozonacul din comerț
Nu sunt însă uitaţi nici cei care nu ţin post. ''Pentru cei care nu ţin post, ceaunele vor clocoti de zor cu cele mai gustoase tocăniţe din oaie, vânat şi alte cărnuri aromate, grătarele vor sfârâi pline de păstrămuri, mici şi cârnaţi. Nu vor lipsi nici produsele de stână: balmoş şi bulz ciobănesc, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi - toate scăldate din belşug cu licori angelice din struguri, prune, caise sau vişine'', este oferta organizatorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.