Dunărea are în continuare un debit scăzut. ”Da, într-adevăr. A apărut și o insulă chiar în mijlocul apei. O insulă mare, în dreptul Galațiului, pe care au apărut copaci. Dar este și o altă insulă, apărută din cauza aluviunilor și care la primăvară va dispărea, probabil, dar unde acum câteva zile erau oameni care făceau grătar. Au trecut cu barca ...”.
”Cu dronele, cu tot războiul, ei s-au dus să își facă grătar acolo! Suntem o națiune puternică”, a reacționat jurnalistul Bogdan Chirieac.
Vii cu barca și stai liniștit
”E o chestiune de mândrie. Dar și pe insula aceea a apărut floră proprie, faună proprie, copăcei, iarbă, sunt și gângănii acolo. Este verde, verde și de aceea este frumoasă. Vii cu barca, o tragi pe nisip, faci un grătar și după aceea pleci. Și stai liniștit”, a povestit rectorul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.
”Navele o ocolesc, presupun”, a dorit să știe Bogdan Chirieac.
”Da, șenalul este pe o parte într-un sens, adică din aval în amonte, și pe celălalt din amonte în aval. Iar insula este ca la autostradă, porțiunea de separare. E interesant, de fapt. Se întâmplă lucruri, se schimbă peisajul și nici nu îți dai seama. Uite, a apărut o insulă!”, a adăugat profesorul Lucian Georgescu.
Drumuri și aeroporturi
În ceea ce privește podul, el a precizat că ”și calea de acces de la Măcin este gata, calea dinspre Galați, dinspre Brăila sunt total făcute. Calea spre Tulcea prin Măcin sau spre Constanța este gata. Acum se lucrează la o altă cale care merge spre Tulcea, unde se va ajunge mult mai repede”, a precizat invitatul din platoul interviurilor DCNews.
Referindu-se la aeroportul din Tulcea, Lucian Georgescu a recunoscut că aceasta este o variantă mai greoaie. ”Sunt 80 și ceva de kilometri, iar drumurile tulcene sunt cu mai multe serpentine decât cele de pe Valea Prahovei. Serpentine foarte strânse și nu se poate circula prea repede”, e explicat rectorul Universității ”Dunărea de Jos”, subliniind că viitorul aeroport din Galați, pentru care se fac, în prezent, studii de fezabilitate, va fi, în primul rând, unul de marfă.
Ceva impresionant!
Întrebat despre cursurile universitare, care au început deja, Lucian Georgescu a declarat că ”anul acesta avem cel mai ridicat nivel de ocupare din ultimii 10 ani, de când a fost un declin puternic de trafic. Dar în ultimii trei ani ne-am redresat și stăm din ce în ce mai bine, iar acum am ajuns la peste 14.000 de studenți la cursurile regulate, ceea ce ne face încrezători. A fost și o deschiderea în aula Universității, ceva foarte frumos, renovată de curând și refăcută așa cum a arătat ea la început. Sala are 220 de locuri, dar cred că au fost peste 400 de oameni. Am fost plăcut impresionant de faptul că vin. Au venit și studenți din anul I. Și, dintr-o dată - este un campus mare, cu o curte interioară de câteva hectare - acel loc, aproape pustiu cu câteva zile în urmă, s-a umplut de oameni. Ceva impresionant!”, a subliniat profesorul Lucian Georgescu.
Află ce se mai întâmplă pe Dunăre urmărind întreaga emisiune
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.