Această măsură se aplică conform prevederilor Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene, ce stabilește tarifele maxime de terminare care vor putea fi aplicate de operatori. Regulamentul Comisiei Europene este obligatoriu și se aplică direct, fără a necesită transpunere în legislația națională, notează Mediafax.
Tariful de terminare a apelurilor mobile este cu aproape 8% mai mic față de cel practicat până acum și va fi perceput de către toți operatorii de telefonie mobilă desemnați cu putere semnificativă pe piață serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile rețele publice de telefonie.
Cum m-a lăsat Telekom fără număr de telefon și acces la conturi bancare
Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplică și în România astfel: 0,55 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022; 0,4 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023; 0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024.
Tariful de terminare a apelurilor fixe este cu aproximativ 20% mai mic față de cel practicat până acum.
Regulamentul Comisiei Europene prevede o nouă scădere a tarifului maxim pentru terminarea apelurilor fixe de la 1 ianuarie 2022, când va ajunge la 0,07 eurocenți/minut.
Tariful de terminare reprezintă prețul plătit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în rețeaua căruia este terminat apelul efectuat de proprii utilizatori. Acest preț se regăsește în tariful perceput utilizatorului final care inițiază apelul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.