„ROMARM şi reorganizarea ei. Am spus că o vom face şi se poate face fără discuţie cu Ministerul Apărării. Ştiu care sunt direcţiile în următorii zece ani de achiziţii ale Ministerului Apărării şi în funcţie de asta vom comasa anumite sucursale şi vom lua deciziile şi vom retehnologiza companiile care vor produce pentru Ministerul Apărării Naţionale. Iar decizia luată este pentru a nu mai exista achiziţii ale Ministerului Apărării fără ca acestea să se întoarcă în economie", a spus la audieri Virgil Popescu.
Potrivit acestuia, nu vor mai exista achiziţii fără offset.
„Vom pune în contractul de achiziţii o clauză de compensare: cei care vor să vândă Ministerului Apărării, prin contractele de offset, să vină să investească în România", a adăugat Popescu.
Cel mai scump elicopter de luptă din lume. Cum arată VIDEO
Virgil Popescu a primit, marți, în comisiile parlamentare reunite de specialitate, aviz pozitiv pentru portofoliul Economiei. Dezbaterile la audierea ministrului desemnat au fost marcate de discuții în contradictoriu între Popescu și senatorul Daniel Zamfir.
Virgil Popescu a primit aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, fiind 23 de voturi „pentru” şi 21 „respingeri”. Virgil Popescu este al doilea ministru din Guvernul Orban 2 cu aviz pozitiv după audierile de luni şi marţi, celălalt fiind Nicolae Ciucă, ministrul desemnat al Apărării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.