Bio-implanturile nu sunt o nouătate, fiind destul de des folosite în agricultură și zootehnie. Cipurile sunt amplasate sub pielea animalelor pentru a le monitoriza starea. În ultimul timp însă au apărut companii care propus servicii similare și pentru om. Astfel de cipuri subcutanate pot stoca informații referitoare la cardurile de credit, date de pe compunterul personal sau pot chiar deschide uși dotate cu ială inteligentă, scrie Bloomberg Businessweek.
Una dintre aceste companii este start-upul Digiwell, cu sediul la Hamburg, în Germania. Pe parcursul unei proceduri care nu durează mult, clienții Digiwell își pot implanta microcipuri de dimensiunea unui bob de orez. Mai în glumă, mai în serios, angajații laboratorului bionic îi compară pe cei care apelează la serviciile lor cu cyborgi.
În ultimele 18 luni, start-upul a înregistrat peste 2.000 de clienți. Patronul companiei, Patrick Kramer, spune că el însuși are trei astfel de cipuri sub piele, fiecare având o anumită destinație - pentru deschiderea ușii, pentru păstrarea de informații și pentru stocare de date medicale.
Potrivit Bloomberg, în lume există deja 100.000 de astfel de cyborgi. În opinia lui Kramer, deja nu se mai pune problema existenței unui astfel de cip în organismul omului, ci a numărului lor. El crede că trendul va prinde viteză în următorii ani.
Un punct de vedere împărtășit, de altfel, și de experții cabinetului Gartner, conform cărora noua tehnologie va fi folosită de oamenii de afaceri. Privită în ansamblul ei, piața tehnologiilor de îmbunătățire a corpului uman, unde intră atât implanturile, cât și protezele electronice, va crește de 10 ori până în 2025.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.