Există însă o condiție: comercializarea, prin intermediul cooperativei, a cel puțin 50% din producția realizată în anul anterior celui pentru care se acordă scutirea. Autorii proiectului consideră că, astfel, nu se va mai datora impozit pentru clădirile deținute și utilizate în activitatea agricolă de către contribuabili.
În cazul clădirilor aflate în coproprietate (magazii, pătule, silozuri de depozitare, prelucrare și conservare a produselor, barăci, aterliere, hale de reparații, etc), scutirea de impozit pentru clădirile utilizate în scopul desfășurării activității agricole se acordă corespunzător cotei-părți din dreptul de proprietate deținută de membrul cooperator care respectă condiția de valorificare prin cooperativă.
Citește și Românii care plătesc impozitul auto la jumătate
În ceea ce priveşte impozitul pe terenuri (arabile, vii, livezi, etc), proiectul prevede faptul că membrii cooperatori nu vor plăti acest bir pentru terenurile cu destinație agricolă deținute și utilizate dacă au comercializat minimum 50% din producția valorificată în anul fiscal anterior celui pentru care se acordă scutirea, prin/către cooperativele agricole.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.