„Începând cu 1 ianuarie 2020, se instituie Programul național -Primul loc de muncă pentru tinerii absolvenți”, program gestionat prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice și Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Facilitățile fiscale se acordă angajatorilor, pentru o perioadă de 24 de luni, pentru contractele cu timp întreg sau parțial de muncă”, se arată în proiectul legislativ.
Documentul are în vedere, de asemenea, obligația angajatorului de a continua cu cel puțin un an contractul de muncă cu absolventul, după încetarea facilităților: „După încetarea facilităților, angajatorul are obligația de a menține relația contractuală de muncă cu angajatul pentru cel puțin 12 luni, scrie Mediafax. Angajatorul care încetează raporturile de muncă înaintea termenelor prevăzute are obligația de a restitui în integralitate facilitățile fiscale prevăzute prin prezenta lege”.
Sunt prevăzute următoarele facilități:
„- acoperirea integrală a cheltuielilor salariale (inclusiv contribuții de asigurări sociale și asigurări sociale de sănătate, contribuția asigurătorie de muncă și alte obligații fiscale) prilejuite de angajarea tinerilor absolvenți prin deductibilitatea integrală a acestora sau prin acoperirea cheltuielilor din creanțele pe care angajatorii le au în relația cu statul român,
Citește și Ce se întâmplă cu CAS-ul și CASS-ul celor cu normă parțială
- scutirea de impozit pe salarii, pentru o perioadă de 24 de luni de la data încheierii contractului de muncă, în vedere asigurării unor venituri salariale stimulative pentru tinerii angajați”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.