Însă, putem merge și mai departe și să calculăm ce amprentă de carbon are un hamburger. Amprenta acestuia variază în funție de felul acestuia.
Amprenta de carbon este cantitatea de gaze poluante emise în timpul proceselor și stadiilor de producere ale unui hamburger, de la transport și până la ambalare.
Cantitatea de carbon mai este dată și de cum se prezită produsul, dacă este crud sau gătit, dacă este conservat sau congelat, cum a fost gătit etc.
Climatologii, în alertă. Iulie 2019 a fost cea mai fierbinte lună din toate timpurile
Un cheese burger, în mod normal, are o amprentă de carbon de 2,7 kg
De pildă, cantitatea medie de carbon al legumelor verzi este mai mică cu 35% față de cele din conserve.
Conform calculelor efectuate de Agenția de Management al Energiei și Mediului din Franța, un cheeseburger, pentru preparare și ambalare, produce 2,7 kg de CO2, din care carnea este cea care produce cea mai mare parte din bioxidul de carbon.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.