Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, i-a cerut din nou, miercuri, preşedintelui rus, Vladimir Putin, să oprească intervenţia militară în Ucraina, avertizând asupra efectelor continuării operaţiunilor.
"Apelul meu adresat preşedintelui rus este: opriţi vărsarea de sânge, retrageţi trupele!", a declarat Olaf Scholz, potrivit publicaţiilor Frankfurter Rundschau şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu prim-ministrul Cnadei, Justin Trudeau.
"Este o catastrofă foarte gravă pentru poporul ucrainean, dar, din păcate, şi pentru poporul rus. Atacul asupra Ucrainei este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, iar lumea în care trăim nu mai este aceeaşi. Comunitatea internaţională nu va accepta acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei", a atras atenţia Olaf Scholz.
De altfel, Olaf Scholz a declarat că Germania nu va oferi Ucrainei avioane de vânătoare. Şi, în contextul deciziei SUA de oprire a importurilor de energie din Rusia, Olaf Scholz a precizat că Germania şi Uniunea Europeană analizează modalităţi de reducere a dependenţei energetice de Rusia, transmite Mediafax.
Citeşte şi: Sondaj: Cine spun românii că e vinovat pentru războiul Rusia-Ucraina
Majoritatea românilor - 75,2% - consideră că Rusia este principalul vinovat pentru războiul din Ucraina şi doar 4,6% indică Ucraina, potrivit unui sondaj INSCOP MONITOR, realizat în perioada 2-7 martie. Conform sondajului, 7,9% dintre cetăţeni cred că ţările occidentale sunt vinovate pentru acest conflict armat, iar 10,6% nu pot aprecia şi 1,7% nu răspund.
Votanţii PNL, în proporţie de 90%, ai USR (87%) şi ai PSD (86%) cred acest acest lucru în mai mare măsură decât votanţii AUR (67%). De asemenea, marea majoritate a românilor - 79.2% - sunt de acord cu sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii împotriva Rusiei, între aceştia 59,4% sunt total de acord, iar 19,8% sunt oarecum de acord. Doar 14.1% sunt oarecum sau total împotriva sancţiunilor.
Totodată, ponderea românilor care percep că ţara merge într-o direcţie bună după declanşarea războiului din Ucraina a crescut la 35,9%, faţă de 19,9% cât era în februarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.