Potrivit ministrului austriac, veto-ul ţării sale este ''un apel de urgenţă'' către Comisia Europeană pentru a lua măsuri care să conducă la un control mai eficient al frontierelor externe ale UE în vederea frânării intrărilor ilegale ale migranţilor pe teritoriul blocului comunitar, în special pe ruta balcanică.
Cele ''peste 100.000 de cereri de azil'' înregistrate anul acesta în Austria justifică decizia luată de guvernul de la Viena, a indicat ministrul Gerhard Karner.
Potrivit acestuia, circa 40% dintre migranţii care sosesc în Austria ajung în această ţară după ce au sosit iniţial cu avionul în Serbia, iar alţi circa 40% traversează terestru România, Bulgaria, Serbia sau Ungaria.
Ministrul Gerhard Karner a reafirmat că aproximativ trei sferturi dintre solicitanţii de azil ajunşi în Austria nu au fost înregistraţi anterior în vreo altă ţară membră a UE prin care au trecut.
Referindu-se la desfăşurarea reuniunii de joi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ministrul austriac a spus că mai întâi va fi votată aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, faţă de care Austria nu se opune, iar apoi va fi discutată aderarea României şi a Bulgariei.
Citește și:
Câte companii austriece mai activează în Rusia
Austria nu este tocmai pură atunci când vine vorba despre interese financiare. România a simțit acest lucru pe pielea ei. Numai dacă e să ne gândim la exploatările excesive ale pădurilor de către compania austriacă Schwaighofer, este probabil suficient ca să amintim.
Odată cu declanșarea invaziei rusești în Ucraina, occidentul a început să pună presiuni economice pe Rusia cu scopul de a o determina să se retragă de pe teritoriul ucrainean. Însă nu toate companiile au răspuns pozitiv mesajului lansat de guverne iar printre acestea se numără și cele austriece.
Jeffrey Sonnenfeld, profesor la Universitatea Yale, a întocmit în primăvară o listă, lungă listă, cu companii străine care își continuă activitatea și la această oră în Rusia.
Dintre cele peste 1.400 de companii străine, 24 sunt austriece și care în marea lor majoritate își continuă activitate în Rusia.
Iată numele companiilor:
Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.