WGA a declarat că 99% din cele aproximativ 8.500 de voturi au susținut acordul, care prevede majorări salariale, unele protecții în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale și alte câștiguri, scrie Reuters.
"Împreună am reușit să realizăm ceea ce mulți au spus că este imposibil cu doar șase luni în urmă", a declarat președintele WGA West, Meredith Stiehm, într-o declarație.
Votul nu pune capăt tensiunilor sindicale de la Hollywood. Membrii sindicatului actorilor SAG-AFTRA au părăsit locul de muncă în iulie.
Grevele din industria de divertisment americană, derulate pe parcursul mai multor luni anul acesta, reprezintă una dintre cele mai vizibile provocări cu care s-au înfruntat companiile de pe teritoriul SUA, de la compania de logistică UPS la producătorii auto din Detroit.
Alianța producătorilor de filme și televiziune (AMPTP), care reprezintă Walt Disney, Netflix și alte companii media, a declarat că acest contract "reprezintă câștiguri semnificative și protecții pentru scriitori".
"Este un progres important pentru industria noastră faptul că scriitorii s-au întors la muncă", a declarat grupul într-o declarație.
Scenariștii au părăsit locul de muncă pe 2 mai, ceea ce a forțat multe platouri de film și televiziune să se închidă, întârziind emisiunile destinate sezonului de difuzare din toamnă.
Scenariștii s-au întors la lucru pe 27 septembrie, după ce negociatorii au ajuns la un acord provizoriu cu AMPTP.
Talk-show-uri precum "Jimmy Kimmel Live" și "Real Time with Bill Maher" au revenit cu noi episoade, iar show-ul de comedie cu sketch-uri "Saturday Night Live" va reveni în acest weekend. Însă multe producții de film și televiziune rămân în incertitudine, actorii fiind încă în grevă.
De asemenea, actorii cer creșteri salariale și protecții împotriva inteligenței artificiale, plus alte îmbunătățiri ale condițiilor de muncă. Negociatorii sindicatului actorilor SAG-AFTRA au continuat luni discuțiile contractuale cu studiourile.
SAG-AFTRA, cel mai mare sindicat de la Hollywood și studiourile se vor întâlni din nou miercuri, 11 octombrie, au declarat părțile într-o declarație de luni.
Grevele au costat economia californiană aproape 6 miliarde de dolari în pierderi de producție, potrivit unei estimări a Institutului Milken, și au lăsat mulți membri ai echipajelor în dificultate financiară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.