Cel mai mare producător auto din lume și-a cerut scuze public pentru acest derapaj. Scandalul a zguduit industria auto japoneză, rivalii de la Honda, Mazda și Suzuki recunoscând, de asemenea, că au prezentat date eronate, arată BBC.
Toyota a vândut peste 11 milioane de vehicule de pasageri în 2023. În urma sesizării autorităților, compania a declarat că vehiculelor aflate deja pe șosele sunt sigure desi a fost acuzată că a folosit vehicule modificate în timpul testelor de coliziune,
Compania a suspendat producția a trei modele de mașini: Corolla Fielder, Corolla Axio și Yaris Cross.
Controlul efectuat de ministrul de resort are loc la o zi după ce președintele Toyota, Akio Toyoda, președintele Toyora, și-a cerut scuze clienților și pasionaților de automobile.
„Am neglijat procesul de certificare și am produs în masă mașinile noastre fără a lua mai întâi măsurile de precauție adecvate”, a declarat acesta.
Constructorii auto japonezi Honda, Mazda și Suzuki urmează să fie, de asemenea, inspectați de autorități în legătură cu aceeași problemă. Honda a declarat că a constatat abateri la testele de zgomot și puterea motorului, dar a subliniat că vehiculele sale sunt sigure pentru a fi conduse.
Mazda a întrerupt livrările unor mașini și a declarat că va suporta costurile pentru furnizorii săi. Cu toate acestea, compania a declarat că nu intenționează să emită rechemări în service.
În decembrie anul trecut, producătorul auto Daihatsu, deținut de Toyota, și-a închis toate fabricile timp de mai bine de o lună, după ce a recunoscut că a falsificat testele de siguranță. Unele dintre aceste mașini au fost vândute cu marca Toyota.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.