Nimic rău până aici, ajutoarele sociale ar trebui date pe criterii clare, prevăzute de o legislație corectă, ceea ce evident că la noi lipsește cu desăvârșire, constată Elena Cristian.
Analistul consideră că ”de aici ar trebui să pornească doamna ministru lupta cu ”milioanele de asistați”. Pentru că acum, multe dintre ajutoare se acordă în baza unor decizii ale consiliilor locale unde doamna Turcan nu poate interveni”.
Al doilea pas ar trebui să fie întocmirea unei situații clare a asistaților sociali, spune Elena Cristian și explică: ”Pentru că, acum, conform legii bugetului la capitolul asistență socială intră si pensionarii, și copiii cu alocalții, și mamele cu indemnizația de naștere, și persoanele cu dizabilități”.
Citește și Ajutoare sociale. Raluca Turcan are în vedere anumite măsuri
Elena Cristian spune despre mesajul Ralucăi Turcan că este unul populist, pentru nu pornește de la realitate.
”Beneficiarii de ajutor social sunt circa 175.000, dar bănuiesc că la Guvern se ia în calcul cifra totală, adică acolo unde intră și mulți dintre guvernați cu alocațiile pentru copii sau membrii familiilor acestora cu pensii. Mesajul ministrului Muncii este unul populist, nu pentru că vrea să facă ordine în această zonă, ci pentru că nu pornește de la realitate. Care realitate? Aceea că primele reformate ar trebui să fie instituțiile din subordine, ca de exemplu agenția aceea cu șomajul unde de 30 de ani de cheltuie sume colosale pe cursuri de reconversie pentru bucătari și coafeze”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.