Un studiu recent a scos la iveală un adevăr șocant. Cel mai popular ingredient din felurile de mâncare ar ascunde un secret foarte periculos. Specialiștii au scos la iveală totul, mai ales că informațiile nu sunt niciodată regăsite pe ambalaj.
Este mâncarea viitorului! Friptură preparată cu ajutorul unei imprimante 3D
În urmă unui experiment realizat de curând s-a aflat că sarea de masă ne-ar putea pune sănătatea în pericol, într-un mod neașteptat. Se pare că 90% dintre produsele de sare ar conține fragmente de microplastic.
Acest pericol a devenit unul real și pentru oameni, nu doar pentru viețuitoarele marine care se lupta cu excesul de plastic al planetei noastre. Studiul a fost realizat de către cercetătorii din Coreea de Sud, alături de Greenpeace Asia.
În acest sens, au fost testate nu mai puțîn de 39 de branduri producătoare de sare de masă, din întreagă lume. Astfel s-a descoperit că 36 dintre acestea conțineau microplastic, ce poate ajunge să fie dăunător organismului uman. Singurele produse de sare ce nu fuseseră contaminate erau cele comercializate în Franța, China și Taiwan.
Cantitatea de microplastic din sare poate să varieze drastic, în funcție de țară sau regiunea în care este ragasita. Cel mai mare nivel a fost observat în cazul animitor produse din Asia. Totodată, plasticul microscopic din sarea de masă reprezintă un efect nociv direct al poluării cu plastic.
În prezent nu se cunosc foarte multe despre efectele nocive ale microplasticelor asupra organismului uman. Experții avertizează însă că acest neajuns al cunoașterii științifice nu ar trebui să fie un verdict liniștitor, ci din contra, să ne îngrijoreze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.