Sanofi a comunicat planuri detaliate cu privire la modul în care compania va investi semnificativ în Franța pentru a-și crește capacitățile de cercetare și producție a vaccinurilor, ce vor contribui pe viitor la modul de răspuns al companiei la riscurile pandemice. În linie cu strategia companiei comunicată în decembrie anul trecut, Sanofi va investi 610 milioane de euro pentru a crea o nouă unitate de producție și un nou centru de cercetare în Franța, ambele dedicate vaccinurilor.
„Inima Sanofi bate în Franța. Avem o experiență îndelungată și echipe excepționale ce lucrează în toată țara, ghidați de valorile noastre puternice. Prin investiția într-un nou spațiu industrial și într-un centru de cercetare și dezvoltare, Sanofi poziționează Franța în centrul strategiei sale, urmărind să facă din Franța un centru de excelență în cercetarea și producția vaccinurilor la nivel mondial", a declarat Paul Hudson, Director Executiv Sanofi. „Sanofi este un jucător important în domeniul sănătății în Franța, în Europa și în întreaga lume. Este responsabilitatea noastră să ne concentrăm resursele și expertiza împotriva pandemiei actuale, dar și să investim în pregătirea pentru cele viitoare. Salutăm colaborarea continuă și angajamentul autorităților franceze, alături de care am lucrat în ultimele câteva luni pentru a realiza acest lucru."
Sanofi va investi în producția de vaccinuri în Franța și va crea Unitatea de dezvoltare continuă a vaccinurilor (Evolutive Vaccine Facility = EVF) în Neuville sur Saône. Acest spațiu industrial de ultimă generație va utiliza cele mai recente tehnologii inovatoare de producere a vaccinurilor. Proiectul reprezintă o investiție de 490 de milioane EUR pe o perioadă de cinci ani și se estimează să genereze 200 de noi locuri de muncă. Investiția Sanofi a fost posibilă datorită sprijinului și colaborării strânse din ultimele luni cu autoritățile franceze.
Construcția acestei unități va permite Sanofi Pasteur, entitatea globală a Sanofi dedicată vaccinurilor, să fie primul producător farmaceutic care să beneficieze de o astfel de unitate industrială și să asigure aprovizionarea cu vaccin în cazul unor noi pandemii. EVF este un nou tip de fabrică proiectat în jurul unei unități centrale care include mai multe module de producție complet digitalizate, ce fac posibilă producția a trei până la patru vaccinuri simultan, față de unul singur cum se întâmplă în spațiile industriale actuale. Această modularitate va face posibilă prioritizarea producției unui anumit vaccin în timp util, în funcție de problemele de sănătate publică.
De asemenea, Sanofi intenționează să investească 120 de milioane de euro pentru a crea un nou centru de cercetare și dezvoltare în Franța, în spațiul Sanofi Pasteur din Marcy-l'Etoile, pentru dezvoltarea viitoarelor vaccinuri. Această unitate digitală de ultimă generație va găzdui laboratoare cu specializare ridicată care vor permite dezvoltarea vaccinurilor împotriva bolilor ce apar și a riscurilor pandemice. Unitatea va deveni o referință mondială pentru cercetarea preclinică și dezvoltarea farmaceutică și clinică. Sanofi își exprimă recunoștința față de regiunea franceză Auvergne-Rhône-Alpes pentru sprijinul acordat în acest proiect.
Sanofi împărtășește viziunea autorităților franceze pentru o Europa suverană în domeniul sănătății, iar în februarie anul trecut a anunțat crearea unei noi companii europene lider în industrie, care să furnizeze ingrediente farmaceutice active. Compania este astăzi pregătită să coopereze cu Franța și cu Uniunea Europeană (UE) pentru alte proiecte care vor furniza UE cantități suplimentare de vaccinuri (proiect de extindere EVF) sau anticorpi monoclonali (instalarea capacităților de cultură celulară și proiectul start-up). Aceste capacități suplimentare pot fi valorificate de UE și de alte companii farmaceutice, în cazul unei crize sanitare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.