Această turnură a situației este evident consecința faptului că sănătatea publică din SUA este o afacere și mai puțin o chestiune de interes național.
Primarul Bill de Blasio din New York a implorat medicii și alți lucrători medicali din întreaga țară să vină în oraș pentru a ajuta în zonele în care coronavirusul a dus la spitalizarea unui număr copleșitor de pacienți, scrie The New York Times.
În mod mai mult decât absurd, unele spitale sunt sufocate de numărul mare al bolanvilor în timp ce altele au paturi goale iar personalul este forțat să intre în concedii.
SUA. Camera Reprezentanților a aprobat stimulentul de 2 trilioane de dolari
Un exemplu de sistem axat pe afacere este Appalachian, care are 13 spitale în estul Kentucky și sudul statului Virginia care a înregistrat exact în această perioadă ă scădere cu 30 la sută a activității sale globale din cauza scăderii volumului pacienților și a serviciilor legate de pandemie. Săptămâna trecută, sistemul spitalicesc a anunțat că va reduce cu aproximativ 8% din forța de muncă adică aproximativ 500 de angajați.
Explicațiile date de conducerile acestor sisteme de sănătate este că lunt legate de faptul că au scăzut mult cererile pentru unele specialități iar guvernatorii au cerut să fie amânate intervențiile care nu sunt absolut necesare în această perioadă în ideea destanțării sociale pentru limitarea epidemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.