Sam Bankman-Fried, co-fondator platformei cripto FTX, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru că a fraudat clienții și investitorii companiei pe care o conducea, aflată acum în faliment.
Echipa de avocați a lui Bankman-Fried va face apel împotriva condamnării sale, informează BBC.
În timpul procesului, bărbatul de 32 de ani și-a recunoscut vina și a cerut scuze păgubuților.
"Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat", a spus Bankman-Fried înainte de pronunțarea sentinței.
FTX a fost una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume înainte de dispariția sa în 2022, transformându-l pe Bankman-Fried într-o celebritate în afaceri și atrăgând milioane de clienți care au folosit platforma pentru a cumpăra și tranzacționa criptomonede.
Zvonurile privind probleme financiare au dus la retrageri în masa ale investitorilor, provocând falimentul companiei.
Anul trecut, cofondatorul a fost condamnat de un juriu din New York pentru diferite acuzații, inclusiv fraudă electronică și pentru spălare de bani. Acesta ar fi folosit cele 8 miliarde de dolari de la clienți pentru a cumpăra proprietăți, a face donații politice și a-i plasa în alte investiții.
Deși 25 de ani reprezintă o pedeapsă cu închisoarea serioasă, aceasta este mult mai mică decât cei peste 100 de ani pe care Bankman-Fried i-ar fi putut primi în conformitate cu prevederile legale.
Procurorii au cerut cel puțin 40 de ani de pușcărie pentru Bankman-Fried, argumentând că acesta a comis o fraudă masivă, arătând în același timp o "lipsă de respect" față de lege.
Echipa de avocați ai lui Bankman-Fried solicită o pedeapsă mai ușoară, de aproximativ cinci până la 6 și jumătate pentru motivul că este un infractor non-violent, aflat la prima abatere, subliniind problemele de sănătate mintală. În plus, aceștia au argumentat că investitorii ar fi pe cale să recupereze sume semnificative din banii furați de Bankman-Fried.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.