Inițial, procurorii au clasat acestg dosar, dar acum vor fi nevoiți de instanță să reia cercetările. Salvini s-a arătat foarte surprins de decizie.
”Risc între 3 şi 15 ani de închisoare pentru că am blocat migranţi ilegali să vină în Italia. Am rămas fără cuvinte (...) Aşa că întreb poporul italian: Să rămân în continuare ministru, exercitându-mi drepturile şi obligaţiile, sau să las vreun tribunal să decidă politica privind imigraţia?”, a scris Salvini pe Twitter.
Pentru ca Salvini să compară în fața tribunalului este nevoie de permsiunea Senatului italian, în care partidul său, La Liga, și Mișcarea 5 Stele, aliatul de la guvernare, dețin majoritatea.
Citește și: Premieră în Italia. Migranții expulzați, mai mulți decât nou-veniții
În dosarul deschis iniţial în luna august Salvini era acuzat de abuz de putere pentru refuzul de a accepta debarcarea acelui grup de migranţi. În final ei au fost debarcaţi în Italia, dar de atunci Salvini repetă ca nu va mai accepta ca nicio navă a vreunui ONG să mai aducă migranţi în Italia, estimând că această ţară a preluat deja un număr foarte mare de migranţi care vin din Africa în Europa şi cerând celorlalte state ale UE să contribuie de asemenea la primirea lor.
Salvini a retransmis şi joi acest mesaj, în timp ce o navă a ONG-ului german Sea Watch, care a salvat sâmbătă 47 de migranţi pe Mediterana, încă aşteaptă să fie primită într-un port european, după ce a fost refuzată de Italia şi Malta.
Cu două săptămâni în urmă o navă a aceluiaşi ONG a primit în final acordul autorităţilor din Malta să debarce pe această insulă grupul de 32 de migranţi pe care îi avea la bord numai după ce Germania, Franţa, Portugalia, Irlanda, România, Luxemburg, Olanda şi Italia au acceptat să preia aceşti migranţi împreună cu alţii salvaţi de nava unui alt ONG german sau aflaţi deja în Malta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.