Vicepremierul italian a fost primit de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, şi urma să aibă o întrevedere cu vicepreşedintele Mike Pence la Casa Albă.
Ca şi Donald Trump, el a pledat, într-o conferinţă de presă, pentru un dialog cu Rusia lui Vladimir Putin, pentru a 'apropia Moscova de sistemul de valori occidentale, în loc să fie lăsată în braţele Beijingului'.
Tot ca preşedintele american, el a apărat o scădere masivă a impozitelor în ţara sa, în pofida reticenţelor Bruxellesului legate de deficitul şi de datoria publice ale Romei, Salvini mergând până la a pleda pentru un 'buget trumpian' în Peninsulă.
În ce priveşte Uniunea Europeană, Matteo Salvini i-a criticat 'fragilităţile' şi a atacat bilanţul slab, în opinia sa, al şefei diplomaţiei europene, compatrioata sa Federica Mogherini, chiar în ajunul deplasării acesteia la Washington.
Administraţia Trump şi preşedintele însuşi nu îşi ascund afinităţile cu guvernul populist italian.
Matteo Salvini, care a declarat că l-a convins pe Mike Pompeo să vină la toamnă în Abruzzi, regiunea din centrul Italiei de unde erau originari bunicii secretarului de stat, a încercat să scoată în evidenţă aceste afinităţi, extinzându-le şi la alte ţări.
'Între Italia, Statele Unite, Israel, Brazilia, Polonia şi Ungaria există o apropiere a viziunii despre lume, drepturi şi valori', a afirmat Salvini, subliniind că formaţiunea sa de extremă dreapta, Liga, nu este 'izolată'.
Mafia italiană are propria sa monedă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.