Prevederea se regăsește într-o hotărâre de Guvern adoptată la sfârșitul săptămânii trecute. Document, ce stabilește foarte clar modul de remunerare a personalului de recensământ.
Astfel, pentru recenzarea persoanelor, tariful va fi de opt lei pentru fiecare chestionar completat și de cinci lei pentru cel destinat recenzării locuințelor. Suma brută nu trebuie să depășească 8.000 de lei pentru două luni de contractare a serviciilor. În cazul orașelor și comunelor izolate, plata este de 10 și, respectiv, șase lei.
În același timp, recenzorii care vor asigura autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare, cei pentru recensământul de probă, pentru cercetarea statistică post-recensământ, recenzorii-șefi sau coordonatorii la nivel de municipiu, sector al municipiului București, oraș și comună vor fi plătiți la un tarif de 23,25 lei pe oră, fără a depăși suma brută de 8.000 lei pentru două luni de contractare a serviciilor.
Citește și ACESTE PENSII se recalculează în 2021
La nivel de județ, coordonatorii vor fi plătiți la un tarif de 34,85 lei pe oră, fără a depăși suma brută de 36.000 lei pentru șase luni de contractare a serviciilor.
Recenzorul este persoana care, după cum explică, în context, Avocatnet, interacţionează direct cu populaţia, efectuând interviul cu persoanele din locuinţele alocate și care înregistrează datele obţinute pentru toate locuinţele, spaţiile colective de locuit, gospodăriile şi persoanele din sectorul de recensământ atribuit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.