Publicitate
Într-adevăr, salariile mari oferite de Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, care numără deja 623 de asistenți medicali, i-au atras precum un magnet pe românii care vor un venit decent. Potrivit jurnaliștilor de la Bistrițeanu.ro, pentru susținerea examenului, s-au înscris 158 de candidați. În fața acestei avalanșe de doritori, conducerea unității a decis suplimentarea locurilor, de la 21 la 24.
„Proba practică se va face pe manechin simulator, iar la interviu se va analiza inclusiv dosarul profesional al candidatului. Va fi un punctaj care se stabilește pe dosarul profesional, iar la partea de interviu vor fi întrebări motivaționale, ce îl determină pe candidat să vină să lucreze în domeniul sănătății”, a explicat managerul Gabriel Lazany, citat de publicația menționată.
Legislația permite
Potrivit aceleeași surse, printre cei care vor să-și încerce norocul se regăsesc atât persoane care nu au lucrat niciodată în viața lor, dar și unele care, deși au prezentat un atestat de asistent medical, nu au diplomă de Bacalaureat. Și nu, nu e nimic anormal, pentru că legislația îi obligă pe pretendenții la un asemenea job să dispună de pregătire medicală și de atestat, nu și de diplomă de Bac.
Citește și Pensiile medicilor. Decizie de ultimă oră în Camera Deputaților
Gabriel Lazany a mai spus că „asistentul medical șef de la UPU are brutul undeva la 12.000 de lei. Acesta este un maxim, de acolo venim în jos. La urgență sunt cele mai mari salarii, urmată de terapia intensivă, de medicina legală, anatomia patologică, psihiatria. Oricum salariile sunt generoase și vorbim de salarii în jur de 1.000 de euro”, a explicat managerul spitalului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.