Schimbarea apare în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/2020, document publicat de puțină vreme în Monitorul Oficial și care se aplică deja. Anterior, respectivele majorări variau între 7% din salariul de bază și 20%, în funcție de numărul de grupe.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului de ordonanță, Curtea de Conturi a derulat un audit financiar la Ministerul Educației, în urma căruia s-a recomandat eliminarea obligației de acordare a majorărilor pentru personalului didactic de predare din învățământul preșcolar. Asta pentru a se pune în acord Legea salarizării bugetare cu Legea educației.
Sistemul național de învățământ preuniversitar cuprinde mai multe niveluri, conform Legii educației. Este vorba despre educația timpurie, formată din nivelul antepreșcolar (0-3 ani) și învățământul preșcolar (3-6 ani) ce cuprinde grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare.
Citește și Unde se duc salariile românilor. Calculează singur
Învățământul primar - clasa pregătitoare și clasele I-IV, învățământul secundar, cu învățământul secundar inferior sau gimnazial - clasele V-VIII, și învățământul secundar superior, care poate fi învățământ liceal (clasele IX-XII/XIII, cu filierele teoretică, vocațională și tehnologică) sau învățământ profesional cu durata de minimum trei ani. În fine, mai avem și învățământul terțiar nonuniversitar, care cuprinde învățământul postliceal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.