Noua lege prevede o indemnizație de 10.000 de lei lunar pentru veterinarii concesionari care au un program zilnic de 8 ore. Principalele dispoziții au rămas nemodificate, astfel că veterinarii care au contract de concesionare, pe 5 ani, cu agențiile ANSVSA vor beneficia de 10.000 de lei de fiecare contract, lunar, dacă există un număr minim de animale ce atinge 300 de Unități Vită Mare.
(7) Beneficiarii contractelor încheiate în vederea realizării activităţilor prevăzute la alin. (2), care se încadrează în prevederile alin. (6) şi care asigură un program zilnic de opt ore cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică şi a sărbătorilor legale, primesc lunar pentru fiecare contract, suma de 10.000 lei din bugetul Autorităţii, pentru transportul probelor, ridicarea produselor şi tipizatelor necesare, instruirea şi formarea profesională aferentă activităţilor contractate, consilierea proprietarilor de animale în vederea comunicării informaţiilor privind lanţul alimentar, bunăstarea şi condiţiile de biosecuritate, efectuarea catagrafiei animalelor în situaţii de urgenţă, precum şi pentru inspecţia şi certificarea animalelor destinate sacrificării, se precizează în textul legii.
(8) Pentru realizarea activităţilor prevăzute la alin. (2), medicii veterinari organizaţi în condiţiile legii pot încheia maximum 2 contracte de concesiune la nivel naţional cu direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, indiferent de numărul unităţilor pe care le deţin sau în care sunt asociaţi şi în care se desfăşoară activităţi de asistenţă medical-veterinară, cu excepţia universităţilor care deţin facultăţi de profil.
Citește și Care sunt excepțiile admise la cumulul pensiei cu salariul
Pe de altă, actul prevede ca pentru manoperă, analize, examene de laborator aferente, precum și pentru materiale și tipizate pentru acțiunile de supraveghere și control la animale, contravaloarea să fie suportată din bugetul autorității. (10) Proprietarii exploataţiilor comerciale de animale autorizate/înregistrate sanitar-veterinar vor încheia un contract cu un medic veterinar organizat în condiţiile legii, în vederea efectuării activităţilor de asistenţă medical-veterinară.
Practic, indemnizația de 10.000 de lei pentru veterinarii concesionari se adaugă onorariilor primite de acești veterinari de la fermieri în cadrul contractelor obișnuite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.