Cel mai important motiv este lipsa cărnii de porc, din cauza problemelor legate de gripa porcină africană.
Gavrilescu a mai declarat că toată carnea este adusă din Spania, Italia și Germania.
Șefa APSS a mai spus că în România consumul de salam de Sibiu a ajuns la 4 felii pe cap de locuitor pe un an, o ușoară creștere față de 2016, înainte de obținerea Indicației Geografice Protejate (IGP), când se consumau 3-3,5 felii.
“La consum, noi suntem cu felia, 4 felii pe cap de locuitor anual. Salamul de Sibiu are o țintă – mediu plus – trebuie sa ți-l permiți – de aceea am prezentat anul acesta zona de feliere. Eram cam tot așa și înainte de obtinerea IGP – poate 3- 3,5 felii, dar suntem pe o zonă de creștere. Faptul că suntem pe creștere și nu pe scădere, pe noi ne bucură. Partea de feliate se dezvoltă foarte bine (…) Încercăm să aducem mai mulți consumatori în zona feliatelor. Ea ne ajută foarte mult pentru că este mai ușor pentru oameni să încerce un pachetel de 10-14 lei, decat un baton de salam”, a declarat Carmen Gavrilescu.
"Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germania. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiție uluitoare în momentul de față, se vinde în avans. Producția foarte multora era vândută până în luna martie anul viitor", a mai explicat Gavrilescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.