Prima modificare prevede că nu oricine poate fi administrator de bloc.
Administratorii trebuie să aibă certificat de calificare profesională și atestat eliberat de primar, cazier judiciar. Încălcarea preveerii aduce după sine o amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.
Administrataori trenbuie să încheie o poliță de asigurare de răspunde civilă profesională.
În cazul în care asociație de proprietari cere acest lucru, administratorii vor fi obligați să încheie o astfel de asigurare. În cazul în care această cerință nu este respectată, amenda este între 500 și 3.000 de lei.
Administratorii sunt obligați să întocmească un regulament special
Document stabilește normele de comportament și bună vecinătate între locatari și condițiile de folosință a părților comune.
Citește și Administrator de bloc. Trebuie să știți aceste reguli
Regulamentul trebuie afișat la avizier sau înmânat în copie fiecărui proprietar în cel mult o săptămâne de la adoptare.
Încasările și plățile se fac într-un singur cont
Asociația trebuie să aibă un singur cont iar toate sumele trebuie să treacă prin acesta. Administratorii nu mai avu voie să plătească cu numerar nici furnizorii și nici reparațiile ci numai prin contul unic. Orice sumă încasată trebuie transferată în cond în 24 de ore. Nerespecarea acestei prevederi aduce amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.
Schimbarea destinației fondului de reparații sau a fondului de rulment se sancționează cu amenzi între 4.000 și 9.000 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.