Universitatea Naţională Autonome din Mexic (UNAM) arată că în Mexic aproximativ 10% din producţia totală de ouă se pierde din cauza spargerii acestora, în principal în timpul ambalării, transportului şi vânzării în magazine.
"Problema afectează şi alte ţări precum Germania, unde pierderile sunt estimate la între 8 şi 10% sau în SUA, cu 6,4%", a declarat Lizbeth Carrillo González, de la Departamentul de Fiziologie şi Farmacologie a Facultăţii de Medicină Veterinară şi Zootehnie (FMVZ) a UNAM.
Specialista a reamintit că "tăria cojii de ou depinde de mai mulţi factori, deşi calitatea şi rezistenţa sa depinde fundamental de metabolismul mineral al găinii şi de o alimentaţie adecvată, pe lângă moştenirea genetică, îngrijirea sanitară şi temperatura mediului".
Citește și:18 mii de ouă infestate cu fipronil, retrase din comerț
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.