Publicitate
Pe parcursul acestei perioade, Ministerul a primit peste 100 de puncte de vedere scrise din partea asociațiilor din industrie, experților, ONG-urilor de mediu, societății civile și altor actori interesați.
De asemenea, în perioada consultării interinstituționale, Ministerul Energiei a primit puncte de vedere din partea ministerelor, agențiilor și instituțiilor publice relevante.
„După 15 ani, România va avea într-un final o strategie națională în domeniul energiei. Prin această strategie, Guvernul României va putea să prioritizeze investiții, proiecte și va putea să mențină o linie clară în privința modului în care se va realiza tranziția energetică în următorul deceniu. În aceste zile vedem cu toții cât de importantă este o viziune coerentă de planificare și prioritizare a investițiilor,” a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Implicarea activă a actorilor din domeniu
Ministrul Burduja a subliniat importanța participării active a tuturor actorilor în procesul de consultare publică. „Suntem recunoscători pentru implicarea activă a tuturor actorilor în acest proces de consultare publică. Punctele de vedere și sugestiile primite sunt importante pentru a putea alinia Strategia Energetică la nevoile României de astăzi și de mâine. Vom analiza cu atenție toate contribuțiile și vom asigura integrarea acestora în documentul final. Ne dorim ca strategia energetică națională să asigure bazele dezvoltării României în condiții de securitate energetică, prețuri corecte pentru cetățeni și companii, precum și sustenabilitate și protecție a mediului.”
Ce pași urmează
Pe 3 iulie, Ministerul Energiei a organizat o dezbatere publică în cadrul căreia actorii interesați și-au exprimat punctele de vedere și au discutat aspectele esențiale ale Strategiei Energetice. După analiza și integrarea propunerilor de către echipa Ministerului Energiei, va fi inițiată procedura de avizare, necesară înainte de aprobarea în Guvern, prin Hotărâre de Guvern, a Strategiei Energetice Naționale.
Ministerul Energiei rămâne un partener activ de dialog pentru toți actorii din sectorul energetic, angajându-se să asigure un viitor energetic sustenabil și sigur pentru România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.