Oamenii de știință au analizat informații legate de starea de sănătate a două milioane de oameni din Marea Britanie și Statele Unite. Ei au descoperit că persoanele care beau zilnic lapte au avut un risc cu 14% mai mic de a face afecțiuni coronariene.
După cum au precizat experții, laptele este un produs destul de complex și controversat. Astfel, el conține 18 din cele 20 de proteine și aminoacizi esențiali, dar, în același timp, conține și grăsimi saturate.
Studiul a constatat că persoanele care consumă lapte au prezentat, în medie, niveluri mai scăzute de colesterol, dar și un indice de masă corporală mai mare și grăsime corporală. ”Ceea ce sugerează că reducerea consumului de lapte nu este un sfat și o metodă dintre cele mai indicate pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Citește și În lumea aromelor: Alimentele care îţi pot distruge cariera!
În altă ordine de idei, specialiștii au apreciat că oamenii subestimează adesea efectul vitaminelor F, H și K asupra speranței de viață. Potrivit experților, aceste vitamine previn dezvoltarea bolilor cardiovasculare și reduc riscul apariției tumorilor. Vitamina K, printre altele, ajută la coagularea sângelui și previne osteoporoza.
Cea mai comună este vitamina F, care se găsește în acizii grași polinesaturați omega-3, adică în peștele gras de mare și în uleiul de semințe de in. Vitamina H se absoarbe din gălbenuș de ou, fasole, mazăre și soia; vitamina K se găsește în verdeață și legume: varză albă, conopidă și broccoli. Se găsește și în produsele lactate și în uleiul de măsline.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.