Compania americană a precizat pe reţeaua socială X că a "pierdut telemetria" cu capsula spaţială în jurul orei 09:50 (20:50 GMT joi), deasupra regiunii sudice a Oceanului Pacific.
Astrobotic a precizat că "a finalizat reintrarea controlată deasupra apelor deschise" 14 minute mai târziu.
Nu a existat încă nicio confirmare independentă în acest sens. O conferinţă de presă comună cu agenţia spaţială americană NASA este programată pentru ziua de vineri.
Misiunea privată Peregrine a fost lansată săptămâna trecută de la centrul spaţial Cape Canaveral din statul american Florida.
La scurt timp după lansare s-a produs o defecţiune la sistemul de propulsie, care a condus la o scurgere de combustibil.
Inginerii au reuşit să stabilizeze capsula pentru o perioadă, însă obiectivul de a asoliza pe Lună a fost abandonat.
Capsula urma să aselenizeze în februarie într-o zonă numită Sinus Viscositatis şi să efectueze astfel prima misiune americană - fără echipaj uman - pe Lună după misiunea Apollo, din urmă cu peste 50 de ani.
În timpul misiunii, Peregrine a călătorit dincolo de distanţa la care se află Luna faţă de Pământ. Cu toate acestea, după consultarea cu NASA, Astrobotic a anunţat că a luat "decizia dificilă" de a renunţa la aselenizare, potrivit unui comunicat. "Prin încheierea responsabilă a misiunii Peregrine, ne îndeplinim obligaţia de a conserva viitorul spaţiului cislunar în beneficiul tuturor", a declarat Astrobotic.
Start-upul american Astrobotic a lansat modulul de aselenizare Peregrine la 8 ianuarie, la bordul noii rachete Vulcan Centaur a grupului ULA din care fac parte Boeing şi Lockheed Martin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.