Blake Hall, șeful serviciului antifraudă ID.me, a precizat că este vorba despre o sumă impresionaltă, de 400 de miliarde de dolari.
Subscriind și completând, Heywood Talkov, director la LexisNexis Risk Solutions, susține că 70% din fondurile furate au ajuns în străinătate, intrând pe mâinile grupurilor infracționale din China, Nigeria, Rusia și alte țări. „Aceste grupuri sunt cu siguranță susținute de stat”, a adăugat Talkov. Restul de 30% din cele 400 de miliarde de dolari au fost furate de escroci americani.
Potrivit Axios, deși conștientiza pericolul unor astfel de mănării cu ajutoarele de șomaj, imposibil de evitat în totalitatea lor, autoritățile au ajuns la concluzia că susținerea financiară a celor care au nevoie de bani în pandemie este mai importantă decât verificarea minuțioasă a fiecărei cereri depuse.
Citește și Vladimir Putin nu mai știe ce spune? Declarație INEDITĂ
În același timp însă, valoarea presupusei fraude și faptul că fondurile au ajuns în mâinile organizațiilor criminale străine transforă această problemă într-o chestiune de securitate națională.
Casa Albă a confirmat problema. „Frauda pe scară largă cu ajutoarele de șomaj guvernamentale este una dintre cele mai grave probleme pe care le-am moștenit de la administrația anterioară”, a declarat Jean Sperling, economist pentru administrația prezidențială din SUA. Potrivit lui Axios, datele personale furate ale americanilor sunt adesea folosite pentru a obține beneficii de către infractori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.