Armata rusă va introduce noi metode de derulare a operațiunilor militare, pentru a se adapta mai bine la condițiile moderne. Este ceea ce a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu, omul care, în urmă cu o lună a dispărut în mod suspect din atenția opiniei publice și care este considerat unul dintre cei mai apropiați prieteni ai președintelui Putin.
Vorbind la o consfătuire, Șoigu a precizat că implementarea consecventă a noului plan de acțiune are ca scop dezvoltarea în continuare a armatei și marinei militare, precum și dotarea acestora cu echipamente de luptă avansate.
"În plus, introducerea unor noi metode de luptă va face posibilă o mai bună adaptare a trupelor la condițiile moderne de confruntare militară", a declarat ministrul, subliniind în mod special dezvoltarea sistemului de comunicații prin utilizarea de noi tehnologii specifice, inclusiv a celor cu elemente de inteligență artificială.
Fără vreo legătură aparentă cu declarația lui Șoigu, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a venit cu precizările lui, anunțând că operațiunea specială din Ucraina, expresie impusă de Kremlin pentru a înlocui cuvântul război, a intrat într-o față nouă fază.
Citește și Flota rusă din Marea Neagră, mutări neaşteptate. Ce se întâmplă cu navele
"Operațiunea din estul Ucrainei are ca scop - așa cum s-a anunțat deja - eliberarea completă a republicilor Donețk și Luhansk. Această operațiune va continua, următoarea fază a acestei operațiuni speciale începe acum. Și, mi se pare, acum va fi un moment important în cadrul acestei operațiuni speciale", a spus Lavrov într-un interviu acordat publicației India Today.
Potrivit afirmațiilor sale, criza ar fi putut fi rezolvată cu mult timp în urmă dacă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, ar fi fost cooperant și ar fi încercat să pună în aplicare acordurile de la Minsk. În același timp, "Occidentul l-a trădat pe Zelenski", folosindu-l împotriva Rusiei, a adăugat Lavrov, menționând că, imediat după negocierile de la Istanbul, Moscova a schimbat "configurația prezenței militare în Ucraina".
"Am spus că, deoarece credem că au prezentat spre examinare ceea ce ar putea sta la baza unui acord, am schimbat configurația în regiunile Cernăuți și Kiev, ca un gest de bunăvoință, dar, știți, acest lucru nu a fost apreciat, în schimb a avut loc o înscenare imediată la București", a spus ministrul de externe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.