Imagini din satelit ale companiei americane Maxar Technologies arată pentru prima dată că armata rusă a avut delfini la baza sa navală din Sevastopol la începutul războiului.
În imagine se vede cum între navele de război, inclusiv nava amiral scufundată "Moskva", o lungă perioadă de timp , au existat două bazine pentru delfini chiar la intrarea în zona portuară puternic păzită și protejată de armata rusă.
La ce folosesc delfinii în război
În timpul Războiului Rece, SUA și Uniunea Sovietică antrenau animale marine (inclusiv balene și lei de mare) pe scară largă și în cel mai mare secret. La un moment dat au fost folosiți chiar peste 100 de delfini de ambele părți.
În San Diego, California, mamiferele marine sunt antrenate în scopuri de recunoaștere, notează Bild. Cele două baze navale sunt singurele din lume care se bizuie pe însoțitori animali încă din anii 1960 - când Războiul Rece alimenta tot mai mult cursa înarmărilor dintre SUA și Uniunea Sovietică.
După ce confruntarea dintre blocuri s-a încheiat, SUA au anunțat pentru ce antrenau animalele:
Apărarea și localizarea atacurilor scafandrilor inamici
Protecția porturilor militare
Recuperarea echipamentelor militare
Detectarea minelor
Mai mult ca orice simțul de localizare extrem de bine dezvoltat la aceste mamifere marine au transformat delfinii într-un sprijin important pentru sarcinile militare.
După prăbușirea Uniunii Sovietice, Rusia a predat Ucrainei programul dar, după anexarea Crimeei, regimul Putin a preluat din nou armata de delfini.
Evident că acum în Sevastopol aceste animalele ar trebui să protejeze navele lui Putin de scafandrii ucraineni care s-ar putea infiltra în port și ar putea efectua acte de sabotaj dar aceștia ar putea prelua și misiuni de spionaj atunci când vor fi echipate cu radare mobile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.