”Părțile au apreciat că extinderea ariei de folosire a valutelor naționale este reciproc avantajoasă, pentru că reduce riscurile pentru mediul de afaceri din Rusia și Uniunea Europeană”, a afirmat Lavrov, citat de presa de la Moscova.
Același Lavrov a anunțat, de asemenea, că, pe parcursul discuțiilor purtate de șeful său cu Sefcovic, s-ar fi ridicat și chestiunea participării întreprinzătorilor europeni la realizarea amplelor proiecte naținonale demarate de Guvernul rus din ordinul Kremlinului pentru susținerea economiei țării.
Purtătorul de cuvânt a omis însă să menționeze care a fost părerea vicepreședintelui Comisiei Europene pe această temă.
Citește și Avertismentul Moscovei privind prețul petrolului! Cui îi pasă
Potrivit datelor Băncii Centrale a Rusiei, numai 8,3% din mărfurile și serviciile exportate în UE sunt decontate în ruble, 54% în dolari și numai 34,3% în euro. Poziția dominantă a banconetei americane este determinată de faptul că, în principal, Rusia exportă în UE petrol și gaze naturale, care sunt cotate în dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.