Rusia va ajunge la sapă de lemn! Va deveni o bombă cu ceas

Simona Haiduc |
Data publicării:

Dacă va invada Ucraina, iar Statele Unite vor impune noi sancțiuni, pierderile Rusiei vor depăși 50 de miliarde de dolari, susține publicația germană Bild, subliniid că, dacă, pentru moment, regimul de la Kremlin are niște rezerve, niște bani la pușculiță din care sunt plătite o serie de ajutoare sociale, țara va deveni o bombă cu cea. Iar un rus sărac este mai periculos decât unul care își poate hrăni familia. 

De fapt, tăvălugul pare să se fi pornit deja: indicii bursieri ai pieței de capital a Rusiei sunt într-o continuă scădere, rubla, moneda națională a Rusiei, se depreciază într-un ritm înfricoșător față de dolar și euro. În aceste condiții, inflația riscă să atingă cote astrale.

Și nu va fi nevoie decât de un incident minor pentru ca butonul de pulbere să se aprindă și rușii să se revolte. Dacă până acum, în astfel de cazuri de tensiuni sociale, armata a stat în banca ei, de această dată nu se știe cum va acționa. Sunt avertismente lansate, mai direct sau mai voalat, de analiști și experți ruși. 

Pentru că, dacă situația din Ucraina se agravează, iar Kremlinul va năvăli peste statul vecin, SUA ar putea impune sancțiuni împotriva Rusiei, care ar include restricții asupra materiilor prime și a exporturilor de arme, scrie Bild, citând surse proprii. Potrivit publicației germane, planul de sancțiuni a fost elaborat de șeful CIA, William Burns, și a fost prezentat la Berlin.

Este vorba, în special, de "blocarea rutelor comerciale rusești în întreaga lume", de blocarea livrărilor de materii prime din Rusia, inclusiv petrol și gaze naturale, de "tăierea rutelor de aprovizionare", precum și de "reducerea drastică a personalului ambasadelor rusești din țările occidentale". Potrivit ziarului, pagubele cauzate de impunerea restricțiilor s-ar putea ridica la peste 50 de miliarde de dolari.

Citește și Criza energetică. Bogdan Chirițoiu: Să nu căutăm acum ţap ispăşitor la noi în curte

Citește și Bursa din Moscova s-a dus de-a dura! Prăpădul este de nestăvilit

Potrivit Bild, secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, "le-a transmis clar" aliaților occidentali intențiile sale de a impune noi restricții Rusiei. Anterior, el amenințase Rusia cu sancțiuni "paralizante" în cazul unei escaladări în Ucraina. În plus, autoritățile germane au asigurat Washingtonul că, în cazul unei escaladări, gazul nu va trece prin conducta Nord Stream-2, în timp ce Berlinul nu intenționează să abandoneze proiectul.

Nu este prima variantă de sancțiuni pe care SUA o iau în considerare împotriva Rusiei în cazul unui eventual atac asupra Ucrainei. Anterior, Washington Post a scris că SUA ar putea impune sancțiuni care ar include o interdicție asupra livrărilor de semiconductori către Rusia.

De asemenea, Reuters a relatat despre planurile Casei Albe de a interzice exporturile de microcipuri către Rusia. Potrivit agenției, restricțiile ar putea viza blocarea accesului țării la livrările globale de produse electronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.977
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.5295
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.5295
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9770 RON
USD flag1 USD = 4.5295 RON
GBP flag1 GBP = 5.8826 RON
CHF flag1 CHF = 5.2969 RON
AUD flag1 AUD = 2.8108 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.1990 RON
HUF flag1 HUF = 0.0123 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4302 RON
SEK flag1 SEK = 0.4551 RON
XAU flag1 XAU = 450.1929 RON
Monede Crypto
1 BTC = 376310.72RON
1 ETH = 8114.28RON
1 LTC = 377.53RON
1 XRP = 9.55RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel