Potrivit sursei citate, campania de informare vizează „formarea unei atitudini părtinitoare față de evoluțiile științifice interne”.
Sursa a menționat, de asemenea, că organizatorii campaniei vor susține teza „despre ineficacitatea și pericolul vaccinului” „prin organizarea unor decese în masă”.
De asemenea, sursa neidentificată susține că Statele Unite și aliații săi intenționează să evidențieze, prin materialele ce vor fi difuzate, incompetența specialiștilor ruși în domeniul vaccinării și imunologiei.
Potrivit interlocutorului agenției, publicul țintă al campaniei sunt cetățenii din țările europene care au înregistrat vaccinul rusesc Sputnik V: Ungaria, Slovacia, Serbia, Muntenegru, San Marino și Macedonia de Nord.
Citește și: De luni, toată lumea se vaccinează. Cum te programezi
"În Occident, recunoașterea vaccinului nostru de către aceste țări a provocat un val de propagandă anti-rusă", a spus sursa.
În noiembrie, dezvoltatorii de vaccin Sputnik V au susținut inițial o eficacitate de 92% pe baza unei analize intermediare a datelor din a treia fază a studiului, dar ulterior au raportat că în ziua 42 depășește 95%, potrivit datelor publicate în revista medicală internațională The Lancet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.