CTBTO (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization, cu sediul la Viena) declarase luni că două situri ruseşti de monitorizare, cele mai apropiate de locul exploziei neelucidate, şi-au sistat prezenţa online la câteva zile după incident, iar alte două la scurt timp după aceea, alimentând astfel suspiciunile că Rusia a intervenit în funcţionarea lor.
Nivelul radiațiilor. Ce spune ISU după accidentul nuclear din Rusia
Agenţia nucleară rusă Rosatom a recunoscut că explozia produsă în timpul testării unui motor de rachetă, lângă Marea Albă, s-a soldat cu moartea unor angajaţi.
Marţi, agenţia de presă Interfax, preluată de Reuters, l-a citat pe viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, care a afirmat că transmisia către CTBTO a datelor de la staţiile de măsurare a radiaţiilor din Rusia este voluntară, iar accidentul nu priveşte în niciun caz organizaţia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.