Marți, rubla rusească s-a depreciat până la 101 unități pentru de dolar, revenind la minimul ultimelor 18 luni, atins în ședința precedentă, sub presiunea cererii interne de valută și a scăderii prețului petrolului, arată Reuters.
În această dimineață, rubla era cu 1,2% mai slabă față de dolar, la 100,48. Acesta a scăzut la cel mai slab punct din martie, 2022, luni, la 102,3450.
Moneda rusească pierduse 1,3% pentru a se tranzacționa la 106,12 față de euro și a pierdut 1,2% față de yuan, ajungând la 13,74 unități față de moneda chineză.
"Dacă volumele mari de vânzare vin, ca ieri, în a doua jumătate a tranzacțiilor, rubla s-ar putea aprecia la sfârșitul zilei", au declarat analiștii Promsvyazbank într-o notă.
Rubla a crescut considerabil la sfârșitul sesiunii precedente.
Ultima prăbușire a rublei în trei cifre în august a determinat Banca Rusiei să facă o majorare de urgență a ratei de 350 de puncte de bază la 12%, iar autoritățile să discute reintroducerea controalelor pentru a susține moneda, însă intervențiile - verbale sau de altă natură - au fost mai limitate de această dată.
Citește și: Rusia a ridicat interdicția la exportul de motorină. Ce se întâmplă în continuare
Guvernul rus a ridicat vineri interdicția de a exporta motorină prin conducte prin porturi, eliminând majoritatea restricțiilor impuse pe 21 septembrie.
Rusia, primul exportator mondial de motorină pe cale maritimă s-a confruntat în ultimele luni atât cu penuria de carburanți, cât și cu prețurile ridicate ale acestora, care au afectat în special fermierii în timpul sezonului de recoltare.
Cu toate acestea, Rusia nu renunță la interdicția exporturilor de motorină pe calea ferată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.