Se precizează că tehnologiile de conlucrare a roboților în cadrul unor unități speciale se testează pe platforma experimentală Marker.
”În planificarea noastră, aceste unități ar trebui să fie înființate începând cu anul viitor. Este un proiect care se va derula pe cinci ani, până în 2025, când va fi închis programul de construire și testare, pentru ca apoi să se treacă la integrarea acestor unități în sistemului automatizat existent deja la nivelul dispozitivului de conducere a Forțelor armate”, a precizat interlocutorul agenției.
Potrivit spuselor sale, deocamdată, este vorba despre subunități de drone formate din cinci platforme. Într-o asemenea grupare, fiecare robot are de îndeplinit misiuni proprii, specifice. În plus, pe Marker pot fi create o mașină de transport și alimentare și una de protecție. Toate vor dispune de o înaltă autonomie.
Citește și Israelul a pierdut o rachetă. A ajuns în mâinile rușilor
”Pe viitor, acești roboți s-ar putea lupta cu mașini similare lor. În opinia noastră, acest lucru este posibil ca roboții să lupte cu alți roboți. Roboții sunt valoroși pentru că pot înlocui omul, depășindu-i posibilitățile”, a subliniat sursa citată de RIA Novosti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.